“Als ik vroeger wist wat ik nu weet had dat mij (en mijn omgeving) zoveel ellende bespaard en had ik zoveel eerder succes gehad.”
 
Ernstige slaapproblemen, vaak buikpijn, ik voelde me gestrest en had constant een gejaagd gevoel. Bij het wakker worden (vaak veel te vroeg) had ik al een adrenaline rush alsof ik een levensbedreigende deadline moest halen. Ik had geen menstruatie meer, kreeg de diagnose PCOS, was vaak chagrijnig of geïrriteerd en ik kon heel moeilijk zwanger worden. Dat laatste gebeurde uiteindelijk pas via hormonen.
 
Ondertussen knalde ik maar door. Totdat ik in 2020 besloot dat het anders moest. En toen ik dat eenmaal besloten had ging het heel snel. Ayurveda kwam op mijn pad en veranderde mijn leven 180 graden de goede kant op.
 
Ik stopte met mijn tv-werk en sindsdien coach ik  ambitieuze vrouwen die – net als ik – op elk gebied van hun leven 100% willen presteren en daarbij zoveel mogelijk in balans willen blijven, zowel privé als in hun carrière. 

WAT ANDEREN ZEGGEN OVER MIJ

“MIJN ENDOMETRIOSE IS VEEL MINDER GEWORDEN! EN IK HEB MEER ENERGIE EN EEN VEEL MINDER GEJAAGD GEVOEL.”
 
Ik ben bij Marleen terecht gekomen omdat ik meeging met het eerste Ayurveda retreat wat ze organiseerde. Marleen heeft een heel fijn voedings en leefstijlplan opgesteld waarbij ik echt merkte dat ik dingen stap voor stap kon oppakken. Zoals een fijne ochtendroutine en tips qua voeding om mijn Vata-dosha in balans te krijgen. Ik merk dat ik meer energie heb, een minder gejaagd gevoel heb én meer tijd aan mezelf besteed en daar ben ik denk ook het meest blij mee. Maar het mooiste resultaat is toch wel dat mijn endometriose veel minder is geworden! Zelfs de artsen stonden ervan te kijken.
Ik zou anderen dan ook zeker aanraden om een consult bij Marleen te boeken. Ze is zo’n lief, fijn, mooi en warm persoon. – Daniela Fadda – 
“IK HEB NA JAREN EINDELIJK GEEN LAST MEER VAN BUIKPIJN EN HEB VEEL MEER ENERGIE!”
 
Marleen is een onwijs fijne coach en heeft mij super goed geholpen in mijn eerst kennismaking met Ayurveda. Na het luisteren van de Ayurveda Podcast, was ik zo nieuwsgierig dat ik  een traject bij Marleen heb geboekt. Dit heeft mij enorm geholpen in het specifiek toepassen van Ayurveda op mij, als enorme Vata 😉 Ik leer mezelf steeds beter kennen en het allerbeste: ik heb geen last meer van buikpijn en heb veel meer energie! – Kirsten Petram
”HET TRAJECT BETAALDE ZICH DIRECT WEER TERUG DOORDAT IK ZOVEEL ENERGIE HEB EN DAARDOOR ENE NA DE ANDERE KLUS BINNENHAAL”
 
Ik ben zo blij dat ik bij Marleen in haar coachingstraject ben gestapt. Ik wist al veel over gezonde voeding, maar nog nooit heb ik me ergens zo goed bij gevoeld! Eindelijk weet ik wat ik moet doen om me goed te blijven voelen, in plaats van steeds terug te vallen in oude (slechte!) gewoontes. Ik heb veel meer energie, slaap beter, ben van allerlei vage klachten af (zoals een onregelmatige cyclus) en heb nog nooit zo goed in mijn vel gezeten! Fysiek EN mentaal! Een super fijn resultaat is dat ik ook ineens de ene na de andere klus binnen haal. Het betaalde zich direct weer terug zeg maar. Echt, niet twijfelen, doe dit traject! Het gaat je zoveel opleveren.Dieuwertje Koesen 
”IK SLAAP WEER GOED, HEB ENERGIE VOOR 10 EN KAN ZOVEEL MEER DOEN IN MIJN BEDRIJF OP EEN DAG! DIT WAS PRECIES WAT IK NODIG HAD!”
 
Ik was de eerste die in het 1:1 coachingstraject van Marleen stapte en daar heb ik echt geen seconde spijt van gehad. In eerste instantie dacht ik wel even na over de prijs, maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar. Ik weet nu precies wat ik moet eten en doen om me goed te voelen. Ik slaap weer goed, mijn gewicht is lager dan voor mijn zwangerschappen, heb energie voor 10 en kan gewoon zoveel meer doen op een dag! Dus ik krijg ook veel meer voor elkaar in mijn bedrijf, echt precies wat ik nodig had! Niet twijfelen, gewoon doen, je krijgt er geen spijt van! – Kiki 
Fleur review
PROBLEMEN WAAR IK AL JAREN MEE LIEP ZIJN OPGELOST!”
 
Marleen Is intelligent en heeft humor. Ze neemt de tijd en luistert heel goed. Ze maakt dingen simpel en praktisch waardoor je makkelijk aan de slag kan. We hebben samen problemen opgelost waar ik al jaren mee liep! Ik heb meer energie, zit letterlijk EN figuurlijk beter in mijn vel en heb nog nooit zo goed geslapen. Doen ❤️- Fleur 

Mijn leven voor ayurveda

Workaholic, feestbeest, sportverslaafd, adrenalinejunkie…  Dit typeerde mij 10 jaar geleden. Ik als echte Pitta – een van de 3 body-mind types die we binnen Ayurveda beschrijven – heb altijd al een enorme drive en ‘lust for life’ gehad, maar nadat mijn vader op mijn 23e zelf besloot uit het leven te stappen, werd dit gevoel bij mij tien keer zo sterk. Ik moest en zou ALLES uit het leven halen. Ik moest gelukkig zijn voor 2.
 
Ik liep niet, ik rende niet, maar ik was een soort explosieve raket. Stilzitten? Dat doe ik wel als ik later oud ben. Er zat totaal geen rust in mij en het was niet de vraag ‘of’, maar wel de vraag ‘wanneer’ het fout zou gaan. Ik wilde zo graag op elk vlak van mijn leven 100% knallen, maar weet nu dat als je niet in balans bent je letterlijk en figuurlijk opbrandt. Dit is dan ook meerdere keren bijna gebeurd bij mij.
 
Ik had echt wel een leuk leven hoor: veel vrienden, etentjes, feestjes, reisde voor werk regelmatig naar plekken als Australië en Marokko, bezocht rode lopers en het was allesbehalve saai. Maar… deze intense en onregelmatige leefstijl had ook flinke gevolgen.
 
Ernstige slaapproblemen, altijd buikpijn, ik voelde me gestrest en had constant een gejaagd gevoel. Bij het wakker worden (vaak veel te vroeg) had ik al een adrenaline rush alsof ik een levensbedreigende deadline moest halen. Ik had geen menstruatie meer, kreeg de diagnose PCOS, was vaak chagrijnig of geïrriteerd en ik kon heel moeilijk zwanger worden. Dat laatste gebeurde uiteindelijk pas via hormonen.
 
Ondertussen knalde ik maar door. Totdat ik besloot dat het anders moest.
 
Tijdens corona voelde ik namelijk hoe fijn het was als er per dag niet 100.000 prikkels aan je voorbijkomen. En zag ik in dat ik voornamelijk met mijn ‘hoofd’ leefde in plaats van met mijn hart.
 
Ik wilde een leven waarbij ik echt de allerbeste versie van mezelf ben. Waarin ik gelukkig, tevreden, succesvol EN gezond ben. Ik wilde flow in mijn leven in plaats van weerstand… Ik wilde succes, maar geen stress. Ik wilde het voelen, in plaats van weten. En toen ik dat eenmaal besloten had, kwam Ayurveda op mijn pad.

Hoe Ayurveda mijn leven veranderde 

Ik weet het, dit verhaal klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn, maar toch is het de waarheid. Toen ik met Ayurveda begon verdween namelijk mijn 20-jarige slaapprobleem binnen een paar maanden, kwam ik hormonaal weer in balans, verdween mijn PCOS, kreeg ik mijn menstruatie weer terug en leerde ik op een totaal andere manier om te gaan met stress. Puur en alleen door Ayurvedisch te gaan leven. Ik had echt het gevoel dat ik een soort wondermiddel had ontdekt!
 
En nee, ik zat niet op een berg in India en dat hoef jij ook niet te gaan doen. Want ook als je hier een druk bestaan hebt, kun je Ayurveda in je leven toepassen. Ik heb zelf ook een leven met kinderen, een relatie, mijn werk, podcast, vrienden, familie, sport, etentjes en feestjes. Dus nee, ik leef niet honderd procent Ayurvedisch. Maar ik pas het wel zoveel mogelijk toe en daar heb ik zo ontzettend veel aan.
 
Ayurveda leert je om je bewust te worden van wat iets met je doet. Je voelt daardoor heel goed aan welke dingen positief voor jou zijn en welke niet. Met als gevolg dat je vanzelf een keer nee zult zeggen als je merkt dat je last hebt van die twee etentjes achter elkaar of van dat festival na een heel drukke en stressvolle periode. Niet omdat je niet meer mag, maar omdat je dat wílt. Uiteindelijk zul je gaan merken dat je bijna als vanzelf gaat leven zoals goed voor jou is, zonder dat je het gevoel hebt dat dit een grote opgave is. Het is geen afzien, je kan gewoon nog een leuk leven leiden.
 
Ik voel me zoveel kalmer, gelukkiger, gezonder, meer tevreden en ik ervaar veel minder stress dan vroeger. Ayurveda haalt niet de stress en moeilijke situaties uit je dagelijks leven, maar leert je wel hoe je ermee om kunt gaan.
Mijn succes door Ayurveda
Door het toepassen van Ayurveda stroomde alles ineens de goede kant op en kreeg ik het ene succes na het andere. Zonder dat ik ten onder ging aan de stress, maar met heel veel plezier. De Ayurveda Podcast; (doorlinken naar podcast) die al meer dan 150.000 keer beluisterd is, mijn eigen podcast ‘De Ayurveda Coach Podcast’ (doorlinken) mijn eerste boekAlles over Ayurveda’ (doorlinken naar boek), een online Ayurveda Academy (doorlinken) waar honderden vrouwen lid van zijn, vier keer per jaar volgeboekte retreats (doorlinken) en mijn eigen coaching trajecten (doorlinken) die vol zitten met de leukste vrouwen die ik mag coachen!
 
Daarbij voel ik me vol energie, slaap ik goed en ben ik fysiek en mentaal beter in balans dan ooit. Dít bijzondere effect van Ayurvedisch leven gun ik alle vrouwen. En het mooie is, het is ook nog eens te integreren met onze drukke, Westerse levensstijl! Daarom is het mijn missie om nog veel meer vrouwen te helpen dit effect ook te bereiken,  zodat zij grote winst kunnen behalen met hun gezondheid EN daardoor ook in hun carrière.
 
Jarenlang verzamelde ik allerlei soorten tips en tools. De zoektocht naar mijn perfecte balans, waarbij ik een succesvolle carrière EN een optimale gezondheid had werd mijn belangrijkste levensdoel Ik volgde diverse opleidingen en ik werd een expert op veel gebieden. Zo weet ik alles over voeding, over hoe je een zo perfect mogelijke nachtrust krijgt, hoe je een gezond figuur krijgt en kan houden, hoe je met stress omgaat, welke sport goed voor je is, hoe je je mind rustig krijgt en hoe je na een slechte nacht toch met veel energie de dag doorkomt.. Ik weet inmiddels ook hoe mijn PCOS ‘verdween’ en ik natuurlijk zwanger kon worden, ondanks dat de gynaecoloog zei dat het heel lastig ging worden. Kortom: Ik weet hoe ik door Ayurveda de beste versie van mezelf ben. 
 
En dat kan ik jou ook leren. 
 
Ben jij bereid om 100% in jezelf te investeren en benieuwd hoe ik jou daarbij kan helpen? Zet direct jouw eerste stap naar een upgrade van jouw leven en vraag hieronder een vrijblijvend gesprek met mij aan voor jouw transformatie.
 

EEUKE BERICHTJES VAN CLIENTEN

WAT MIJN CLIENTEN ZEGGEN OVER MIJ

“IK BEN FLINK AFGEVALLEN EN IK SLIKTE 6 PARACETAMOL PER DAG EN DOOR HET TRAJECT BIJ MARLEEN NOG MAAR 1 PER WEEK!
 
‘Marleen heb ik leren kennen via de ‘ayurveda podcast’, door mijn struggle op gebied van gewicht en veel pijn in mijn lijf kwam ik bij haar op consult. De resultaten zijn heel erg fijn: ik slik (bijna) geen pijnstillers meer en mijn gewicht blijft omlaag gaan. Ik pas gewoon weer in spijkerbroeken! Zo blij! Bovenal voel ik me, fysiek en mentaal, heel erg goed! Ik ben zo blij dat de pijn in mijn lijf zo goed als over is! Ik slikte eerst 6 paracetamol per dag en nu nog maximaal 1 per week! Marleen is een down to earth coach met mensenkennis en gevoel voor humor. Een fijne en kundige vrouw waar ik me snel vertrouwd mee voel!’ Lysbeth Kerkhof
“IK ZIT LETTERLIJK EN FIGUURLIJK BETER IN MIJN VEL, HEB MEER ENERGIE, MIJN CYCLUS IS REGELMATIG EN MIJN HOOFD IS RUSTIGER!”
Ik wilde heel graag door Marleen gecoacht worden, omdat ik heel benieuwd was naar mijn dosha en mijn onbalans. Na het coachingstraject wist ik dan ook precies wat mijn dosha was en waar mijn onbalans zat en kreeg ik tips en adviezen mee om deze weer in balans te krijgen. Ook kreeg ik elke keer een mail met uitgebreide adviezen opgestuurd waarin alles wat we besproken hadden stond vermeld, dit vond ik erg fijn om terug te lezen. Na het volgen van de adviezen voel ik mij een stuk beter in mijn vel (letterlijk en figuurlijk!) Mijn hoofd is rustiger, ik voel me gevoed ipv gevuld qua voeding, heb veel meer energie en mijn cyclus is veel regelmatiger. Marleen neemt ook echt de tijd voor me, ik voelde me welkom en gehoord, ik ben heel tevreden. – Angela Gerritsen – 
“MIJN MENSTRUATIE IS NU ZONDER ONMENSELIJKE KRAMPEN, MOODSWINGS EN HEVIGE BLOEDINGEN!”
 
Nadat ik 2 maanden geleden begonnen ben met Ayurvedisch eten heb ik nu mijn tweede menstruatiecyclus en dit is echt een wereld van verschil! Niet meer onmenselijke krampen, moodswings en hevige bloedingen. Echt zo’n heerlijke ervaring dat het ook anders kan! Ik ben flink afgevallen en ook mijn stoelgang is nu elke ochtend perfect (een rijpe banaan!) In de sportschool lift ik ook gewichten waar je u tegen zegt! Ben de snelste bij mijn training (is niet eens mijn plan) en herstel echt goed en snel. En dan mijn focus op werk en privé, heerlijk, veel meer rust in mijn hoofd, daadkrachtiger en voel me echt heel erg goed! 
Ik zou Marleen zeker aanraden als coach, ik vind het fijn met haar communiceren,ze heeft onwijs veel kennis en is altijd bereid om mee te denken en helpen.Sjoukje Kragt